Om meg

Jeg er utdannet historiker med doktorgrad i politisk historie fra Universitetet i Oslo og bruker arbeidstiden som frilanser på å skrive om den nyeste fortiden i Norge og USA.

Mest arbeider jeg med langsiktige bokprosjekter, men jeg skriver også for umiddelbar publisering som fagansvarlig for USAs samtidshistorie i Store norske leksikon på nett og har bidratt med 23 dobbeltsider om historie i Dagbladet.

Iblant holder jeg foredrag for byråkrater, advokater, pensjonister, lærere og politikere. Det er moro.

En dag i uka er jeg førsteamanuensis II i norsk politisk samtidshistorie ved Universitetet i Oslo. Der underviser jeg begynnerstudenter i norgeshistorie og veileder masterstudenter i litt forskjellig. I tillegg foreleser jeg om og styrer noen tiltak for historieformidling.

Tidligere har jeg vært stipendiat og forsker ved Forum for samtidshistorie, UiO (2004-2012) og arbeidet 2012-2014 med digital historieformidling i planleggingen av det som ble norgeshistorie.no, også ved UiO. Før jeg ble forsker, arbeidet jeg hel- og deltid som journalist i NRK Nyheter og som produsent for et program som het “Pullover” på NRK P3.

Jeg har skrevet tre bøker, en av dem sammen med andre, i tillegg til mer vitenskapelige ting: